成人高考

各地资讯
当前位置:考试网 >> 成人高考 >> 高起点模拟试题 >> 外语 >> 文章内容

报考指南

招生简章

点击排行

成人高考高起点英语预测试卷及答案(4)_第3页

来源:考试网  [ 2016年1月27日 ]  【

  26第26题应选( )

  A.goneB.replacedC.expensiveD.popular

  参考答案:D

  参考解析:

  文章没有涉及价格_只是谈论变化。说作者小时候电视刚开始普及。选项D是正确的。

  27第27题应选( )

  A.setB.machineC.radioD.Program

  参考答案:A

  参考解析:

  电视机的完整说法是TV set。因为电视大众化了,作者的家也能买电视机了。A项是正确的。 。

  28第28题应选( )

  A.oldB.goodC.badD.best

  参考答案:C

  参考解析:

  the Lone Ranger“孤独的探险者”,电视剧的名字。从save people可知一定是从坏人的手中救人。C项是正确的。

  29第29题应选( )

  A.filmsB.moviesC.billboardsD.Televisions

  参考答案:D

  参考解析:

  通篇讲的是电视的变化,这里讲的是如今的电视。这里肯定指的是电视屏幕的加大。选项D是正确的。

  30第30题应选( )

  A.aliveB.realisticC.vividD.close

  参考答案:B

  参考解析:

  这里讲电视的具体变化。声音逼真(realistic)。B项是正确的。

  31第31题应选( )

  A.movieB.videoC.watchD.Telephone

  参考答案:A

  参考解析:

  High definition“高清晰度”。能与电视的屏幕竞争的是电影。A项是正确的。

  32第32题应选( )

  A.lossB.increasedC.decreasedD.played

  参考答案:B

  参考解析:

  如今的电视节目的数量和质量肯定是比以前好,应是上升的。8项是正确的。

  33第33题应选( )

  A.booksB.showsC.authorsD.Awards

  参考答案:B

  参考解析:

  电视节目应用show。B项是正确的。

  34第34题应选( )

  A.peopleB.writersC.societyD.Parents

  参考答案:D

  参考解析:

  后面提到“他们的孩子”,这里肯定指家长们。D项是正确的。

  35第35题应选( )

  A.moviesB.foodC.carsD.television参考答案:D

  参考解析:

  通篇讲的是电视所带来的变化,这里是作者对电视未来的思考,而不是其他的内容。D项是正确的。

  IV. Reading Comprehension ( 60 points)

  Directions:There are five reading passages in this part. Each passage is followed by fourquestions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D. Chooseone best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

  根据下面内容,回答题:

  Do you find getting up in the morning so difficult that it is painful? This might be called lazi-ness, but Dr. Kleitman has a new explanation. He has proved that everyone has a daily energy cycle.During the hours when you labour through your work you may say that you're "hot". That's true.The time of day when you feel most energetic is when your cycle of body temperature is at its peak. Forsome people the peak comes during the forenoon. For others it comes in the afternoon or evening. No,one has discovered why this is so ,but it leads to such familiar monologues (自言自语)as: "Get up,John! You'll be late for work again!" The possible explanation to the trouble is that John is at histemperature-and-energy peak in the evening. Much family quarrelling ends when husbands and wivesreahze what these energy cycles mean,and which cycle each member of the family has.

  You can't change your energy cycle, but you can learn to make your life fit it better. Habit canhelp, Dr. Kleitman believes. Maybe you're sleepy in the evening but feel you must stay up late any-way. Counteract(对抗)your cycle to some extent by habitually staying up later than you want to. Ifyour energy is low in the morning but you have an important job to do early in the day, rise beforeyour usual hour. This won't change your cycle, but you'll get up steam(鼓起干劲) and work better atyour low point.

  Get off to a slow start which saves your energy. Get up with a leisurely yawn and stretch. Sit onthe edge of the bed a minute before putting your feet on the floor. Avoid the trouble some search forclean clothes by laying them out the night before. When ever possible, do routine work in the after-noon and save tasks requiring more energy or concentration for your sharper hours.

  36Which of the following may lead to family quarrels according to the passage?

  A.Unawareness of energy cycles.B.Familiar monologues.C.A change in a family member's energy cycle.D.Attempts to control the energy cycle of other family member.

  参考答案:A

  参考解析:

  文中第二段最后一句表明,了解能量周期可以结束家庭成员之间的争吵。

  37If one wants to work more efficiently at his low point in the morning,he should__________.

  A.change his energy cycleB.overcome his lazinessC.get up earlier than usualD.go to bed earlier

  参考答案:C

  参考解析:

  文中第三段谈到了对抗能量周期的方法,故答案是C项。

  38You are advised to rise with a yawn and stretch because it will

  A.help to keep your energy for the day's workB.help you to control your temper early in the dayC.enable you to concentrate on your routine workD.keep your energy cycle under control all day

  参考答案:A

  参考解析:

  在文中第四段第一句“Get off to aslow start which saves your energy.”后,接着就写到了具体的例子,因此答案选A项。

  39Which of the following statements is NOT true?

  A.Getting off to work with a minimum effort helps save one's e,nnergy.B.Dr. Kleitman explains why people reach their peak at different hours of day.C.Habit helps a person adapt to his own energy cycle.D.Children have energy cycles, too.参考答案:B

  参考解析:

  根据文章内容,可知Dr.Kleitman只是证实了每个人都有自己的能量周期,但他并未讲出为什么人们会在一天的不同时间里处于巅峰状态。因此答案为B项。

1 2 3 4 5 6
责编:zhanglu
  • 学历考试
  • 会计考试
  • 建筑工程
  • 职业资格
  • 医药考试
  • 外语考试